Nos, ez nem egy személynek, hanem egy ételspecialitásnak a neve, amely igen népszerű a 84-es főút mentén, a borgátai elágazásnál lévő Kisvendéglő-Panzióban, melyet Laczi Csaba és neje üzemeltet, leányuk közreműködésével. Ők már bebizonyították, hogyan lehet sikeres egy családi vállalkozás.
A rendszerváltást követően gyakran hallani, hogy a családi vállalkozásoké a jövő. A borgátai Vasi Família Bt. tulajdonosai már tudják, mitől, hogyan lehet sikeres egy családi vállalkozás. Laczi Csaba és felesége, leányuk aktív közreműködésével egy korszerű, vonzó külsejű, belül otthonias, családias Kisvendéglő-Panziót üzemeltetnek a Sárvártól Sümegen át a Balaton felé vezető országút és a nemzetközi hírű borgátai termálfürdő felé vezető út kereszteződésénél.
A főnökasszony – miközben bemutatta a valóban családias jellegű egységet - elmondta, hogy mindhárman vendéglátósok, férje több évtizede van a szakmában, s hitvallása, hogy nem szabad az ételből semmit kispórolni, ami bele való, mert az visszaüthet. A jelenlegi körülményekért meg kellett dolgozniuk, nem úgy pottyant az ölükbe. A családon belül kőkemény a munkamegosztás, ez is a siker titka. Igaz, Sárvártól Sümegig ez az egyetlen szálláshelyet is nyújtó, melegkonyhás vendéglátó egység. Elsősorban az éttermi forgalomra alapoznak, a hat szobát főként átutazók, a környéken dolgozók veszik igénybe. Természetesen a nyári idegenforgalmi főszezonban van a legnagyobb forgalom, nemcsak odabent, de a kinti hangulatos teraszrészen is. Ötven főig kisebb rendezvényeket is vállalnak, s van is rá igény. Tény, hogy évekkel ezelőtt nagyobb volt a külföldiek forgalma, több volt az osztrák és a német turista is. Sajnos az elmaradt külföldieket még nem pótolják a magyarok. Pedig igyekeznek a vendégek kedvében járni az állandó, jól összeszokott személyzettel. Nem véletlen, hogy sok a törzsvendég, akikkel minden évben öröm újból találkozni.
Lacziné Zsuzsa büszkén mutatja az étlapot, amely a nyári szezonban még szélesebb körű, de most is változatos, a magyaros ételek mellett kínál egészséges reformkonyhai készítményeket, ahogy gyermekadagokat is. Az árakat úgy alakították, hogy azok az átlagpolgároknak is megfizethetők legyenek. Mi több, nemcsak komplett meleg ételekre gondoltak, hanem azokra is, aki csak beugranak hozzájuk mondjuk egy velős-piritósra. Vannak specialitásaik, köztük az igen kelendő Borgátai „Borzas Kata” és a Kissomlyói zsiványpecsenye. A nyitva tartás is a szezonálisan módosul, természetesen nyáron a hosszabb. Tudják, hogy az úton lévőket gyorsan, színvonalasan és udvariasan kell kiszolgálni, hogy máskor is betérjenek. Az egység környékét is már úgy alakították ki, hogy legyen kedvük itt megállni az erre járóknak. Erre a vállalkozásra tették fel az életüket, s remélik, hogy hosszú távon profitálhat belőle a család. Az úgynevezett vásárlók könyve itt nem panaszokkal, hanem dicséretekkel van tele. Illusztris vendégekből sincs hiány. Betért már hozzájuk többek között Mádl Ferenc korábbi köztársasági elnök a feleségével, Varga Mihály volt pénzügyminiszter, Kern András, Pataki Attila is. * * * Ami pedig az ételspecialitásokat illeti, a főnök asszony elárulta, hogy a Borgátai „Borzas Kata” lényegében egy olyan párizsi szelet, amelyre fokhagyma, sajt és tejföl kerül, köretként pedig hasábburgonyát ajánlanak hozzá. A Kissomlyói zsiványpecsenye úgy készül, hogy a karajt fokhagymás tejbe áztatják, utána paprikás lisztben megforgatják, majd kisütik, a tetejére pirított hagymakarikákat tesznek, és kakastaréjjal díszítik. Ezt is hasábburgonyával tálalják. Jó étvágyat!
Publikálta null |
![](/kepek/ec4wt/user.jpg) |
|
|
|
Helyilap
Kistérségek
Területfejlesztési Önkormányzati Társulások
Tudósító
Választókerület(ek)
Vállalkozások
|
|