Somogyi Miklósné neve jól cseng Vas megyei vállalkozói körökben. Azok közé tartozik, akik beédesíthetik mások életét. Cukrászüzem és cukrászüzletek üzemeltetőjeként már letette a névjegyét a szakmában. Több rendezvényen is ott van a hidegtálakkal, süteményekkel. Nem véletlen, hogy a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kereskedelmi tagozatának vendéglátás szakosztályi küldötte, az etikai bizottság tagja. Őt faggattuk a szakterület jelenéről. - Igazi békebeli cukrászdát üzemeltet Szombathely belvárosában, illetve a közkedvelt gyógyhelyen, Bükfürdőn. Lehet még gazdaságosan működtetni szesz-, dohányzás- és játékgép-mentes vendéglátóhelyeket? - Egyre nagyobb az igény az ilyen jellegű helyek iránt, hiszen előtérbe került a dohányzásmentes élet. Népszerűek az otthonosan berendezett, családias cukrászdák, amelyekből kevés van Vas megyében, Szombathelyen, pedig a nosztalgiahullám is életben tarthatja őket. - Mennyire változtak az igények pályafutása során a cukrászsütemények, cukrászati készítmények iránt? Van-e valamilyen specialitásuk? - Úgy tapasztalom, a régi ízek ma is keresettek, pedig elég sok új termék is megjelenik. A fiatalok jobban hajlanak az újdonságok elfogadására, a középkorosztály, az idősek általában megmaradnak a jól megszokott rigójancsinál, sarokháznál, dobostortánál. Meg kell találni a megfelelő arányt, ami nem mindig könnyű. Szombathelyen a belvárosi, és a cukrászüzemünknél lévő üzletünkben is sok a visszatérő vendég, akik igénylik az újdonságokat, de keresik a házias jellegű sütiket is, mint például a zserbó, a hatlapos vagy a mézes sütemény. Jól bevált specialitásunk a marcipántorta, amelyet szeletben és egészben is kínálunk. Sok az osztrák vendég Bükfürdőn, ők kifejezetten a tortaszeleteket keresik. Ma már nemcsak különböző formájú tortákat lehet rendelni, de megjelent az ehető fényképpel díszített torta is. - Lehet-e befolyásolni a vendégek, a vevők rendeléseit javaslatokkal, tanácsokkal? - Meglehetősen nyitottak az emberek, elfogadják a javaslatokat, jó tanácsokat, legalább egyszer megkóstolják az ajánlott újdonságot is. Persze vannak, akik szigorúan ragaszkodnak a megszokotthoz, a hagyományoshoz. Főként a habos, könnyű sütemények aratnak sikert. - Mennyire keresettek a diabetikus, kímélő édességek? - Egyre inkább keresik a vendégek a diabetikus készítményeket, aminek sajnos elsősorban a betegségek az okai. Kifejezetten diétás süteményeket nagy költségvonzatuk miatt csak megrendelésre készítünk, de természetesen vannak a kínálatunkban kímélő termékek. Egy lisztérzékeny fogyaszthatja például az Eszterházy-tortát vagy a gesztenyés készítményeket. - Mit tart a legfontosabbnak a vevők megnyerése, megtartása szempontjából? - Mindenekelőtt a kiváló minőséget és a megfelelő bánásmódot. Nem véletlenül neveztem el cukrászdáimat Prímának. Megnyugtató, hogy lányom átveszi tőlem a stafétabotot. Jó lenne igazi cukrászdinasztiává válni.
Publikálta null |
|
|
|
|
Helyilap
Kistérségek
Területfejlesztési Önkormányzati Társulások
Tudósító
Választókerület(ek)
Vállalkozások
|
|