Hetedik alkalommal rendezték meg a hétvégén (szeptember 17. -szombat) a többéves hagyományra visszatekintő, egyre népszerűbb Mohácsi Szüreti és Bor Fesztivált. A nagymúltú, halászléjéről és dunai halspecialitásairól ismert Mohácsi Halászcsárda előtti kis tér, azonban mára szűknek bizonyult ahhoz, hogy az idei rendezvény színhelye legyen. Így ez alkalommal a Duna-parti Milleneumi Emlékmű körüli kis parkban és a hozzá csatlakozó Sétálóutcában sorakoztak fel a Fehérborút és a környék borászai, vendéglősei és kézművesei, hogy a dél-baranyai térség gasztronómiáját és kézműves kultúráját bemutassák a városba látogatóknak. Ugyanakkor az a bizottság, melyben elsősorban civil szervezetek képviselői, borászok, vendéglátós vállalkozók, turisztikai szakemberek foglalnak helyet, ismét megfogalmazta a mohácsi vállalkozók régóta dédelgetett álmát, hogy a Széchenyi téren kétnapos, színvonalas gasztronómiai fesztivált rendezzenek, így teljessé téve Mohács hagyományos szüreti rendezvényét. A Mohács-Bóly Térségi Fehérborút Egyesület pedig már el is készítette az impozáns látványtervet és a programajánlatot. Ezt a tervet, azonban különböző okok miatt, csak egy-két éven belül lehet megvalósítani, megfelelő pályázati források és támogatások bevonásával. Így tehát, egyelőre maradt a jól bevált séma. A fesztivál idén is a meghirdetett bográcsos ételek főző-versenyével vette kezdetét a Duna-parton, a hajókikötő szomszédságában. Délután, pedig népi ügyességi játékok, a szürethez kapcsolódó vidám jelenetek, amatőr borverseny és helyi együttesek fellépései tarkították a Pécsi Borvidék Fehérborútjának és Mohács városának Szüreti Fesztiválját.
Publikálta null |
![](/kepek/ec4wt/user.jpg) |
|
|
|
Helyilap
Kistérségek
Művészet és kultúra
Területfejlesztési Önkormányzati Társulások
Választókerület(ek)
|
|